szex titkok

2018. 03. 20.

Női Praktikák | Vágyfokozó ételek | Afrodiziákumok

Afrodiziákumok
Aperitifek és vacsora előtti koktélok
Italok A-tól Z-ig
Kezdetben vala az étvágy!
Legenda az afrodiziákumokról
Vágyfokozó ételek
Vágykeltés a konyhából
Állati és ásványi afrodiziákumok
Hogyan csábítsunk
Orgazmus
Párkapcsolat
Szex
Testbeszéd

Vágyfokozó ételek

Bűbájos régen: varázslót jelentett. Bűbájos ma: kedves, édes, aranyos. Maradjunk most az előzőnél. Hajdan a bűbájosok főzték a nemi vágyat serkentő bájitalokat. Nos, ma is eszünk-iszunk afrodiziákumot. De halvány lila gőzünk sincs afelől, mit engedünk le a torkunkon.

Mitológia - szerelmes istennő

Az afrodiziákum Aphrodité görög szerelemistennő nevéből származik. A női szépség mitológiai megtestesítője a tenger habjaiból egy kagylóhéjon afrodiziákum emelkedett ki. Sem ember, sem isten nem vetekedhetett vonzerejével.
A görög mitológia részletesen taglalja szerelmi életét, amely mögött elbújhatnak a mai szappanoperák. Zeusz feleségül adta a tűz sánta istenéhez, akit Árésszal, a hadistennel csalt meg, de Poszeidón, a tenger istene is az elcsábítottak sorában volt. A regék szerint vonzerejét varázsövének köszönhette, mivel aki megpillantotta annak viselőjét, rögtön beleszeretett.
Női Szexuális Vágyfokozó

Történelem - mindig más a sláger

Az ősidők óta minden kultúrában kiemelt szerepet kaptak az afrodiziákumok. Hol az impotencia vagy a frigiditás megszüntetése volt a cél, hol pedig a gyönyörszerzés fokozására használták.
afrodiziákumok Helyenként és időszakonként mindig más volt a sláger. Dél-Amerikában az orron keresztül felszippantott porokra esküdtek, ami lehetett őrölt chili vagy kokain. A XVI. századi fürdőkben rendezett orgiákon beléndekmagokat gyújtottak meg, amelynek füstjével a gátlások is elszálltak. Két évszázaddal később már beöntésekkel fokozták a hatást, hisz a végbél nyálkahártyáján könnyen és gyorsan felszívódtak az agávé- vagy mandragórabor, illetve az ópium hatóanyagai. A méz, osztriga, kaviár régóta számon tartott vágyfokozók. Csakúgy, mint a szarvasgomba, amiért maga a nagy Casanova is rajongott. Ezek a gombák erdei fák gyökeréhez kapcsoltan élnek, a föld alatt. Ezért csak jó szaglású kutyákkal vagy sertésekkel lehet megtalálni termőhelyüket. Manapság nálunk 30 000 forintba kerül kilója…
Természetes Vágyfokozó Nőknek

Illatok - őrületesen izgatóak

Bizonyos illatoknak is lehet szexuális izgalmat fokozó hatásuk. Az ámbrát az óriás tengeri emlősből, az ámbrás cetek tápcsatornájából vonták ki; a pézsma pedig egy magashegységi emlősállat "mellékterméke". Ma már szintetikusan is előállíthatóak a vonzó illatok, de mire idáig eljutott a tudomány, a kipusztulás szélére kerültek ezek a szerencsétlen állatok.

Újdonságok - mindig drágák

Mindig minden újdonságnak valamilyen csodaerőt is tulajdonítottak. Így a ma már közönséges burgonyát karrierje legelején - amikor még ritkaságszámba ment - erotikafokozó hatással ruházták fel. Négyszáz évvel ezelőtt a hiszékeny és gyönyöröket hajszoló angol urak 250 fontsterlinget is megadtak egy adag krumpliért. (Ez abban az időben egy cseléd 20 évi fizetésének felelt meg!)
Hasonlóan: a kakaót és a csokoládét is sokáig vágyserkentőként tartották számon. Az utókor tudósai szerint valóban tartalmaznak egy olyan anyagot (a fenil-etilamint) ami hasonló hatású, mint a kábítószerként ismert amfetamin, és szexuális téren akár stimuláló is lehetne mindkét finomság. Ám a dolog szépséghibája, hogy olyan csekély az aktívhatóanyag-tartalom, hogy mintegy 250 tábla csokit kellene bemajszolni ahhoz, hogy érzékelhető hatást fejtsen ki. Annyi után pedig mozdulni sem bír az ember, nemhogy mást…

Alkohol - érzéki receptek

Az alkohol serkentő hatásáról már Shakespeare is írt, méghozzá bölcsen figyelmeztetve: "fölgerjeszti a vágyat, ám lerontja a teljesítményt". Tehát csak mértékkel fogyasztandó (amint arra a mai orvosok is rámutatnak). Mégis, nem szűnően hitek és tévhitek főződnek az alkoholhoz. A kérdést eldönteni nem akarjuk, közreadunk inkább két régi receptet.

Szerelmi likőr
vágyfokozó 1 dkg fahéj, 2 dkg citromhéj lereszelve, 2 dkg kakukkfű, 0,5-0,5 dkg koriander, vanília, szerecsendió Az összetevőket két hétig kell áztatni pálinkában úgy, hogy naponta összerázzuk. Ezt követően le kell szórni, majd fél liter vízből és 1 kg cukorból szirupot főzni és összekeverni az alaplével (mármint a pálinkával).

Szerelembor
3-3 dkg fahéj, gyömbér és vanília szükséges hozzá. Mindezt egy hónapig áztatjuk malaga borban, naponta megkeverve. Szűrés után fogyasztható.


Messziről jöttek

Ginseng
Általános csodaszerként tartják számon. Hatását csak rendszeres szedésével fejti ki. Nem csak a vágykeltésben van szerepe, mivel általános erősítő, antidepresszáns, fáradtságcsökkentő és a szellemi aktivitást is növeli. Nagyon sok vitamint és tápelemet tartalmaz, ezért őshazájában (Kína, Korea) úgy tartják, meghosszabbítja az életet.
Ára az 1700-as években, amikor Európába eljutott, az aranyéval vetekedett - egyenes út vezetett hamisításához. A legáltalánosabb módszer az volt, hogy teljesen más növények gyökerét árusították ginseng néven, a kevésbé elvetemült módszer szerint "csak" fiatalabb gyökereket kevertek az áruba. Ami viszont hatástalan, mert a ginsengnek 6 éves kora előtt nincs kimutatható gyógyhatása. Nálunk legelterjedtebb az alkoholos kivonata.

Gyömbér
Kúszó gyöktörzse már minden nagyobb zöldség-gyümölcs-árusítóhelyen kapható. Étvágytalanság, hányinger és gyomorfájás, másnaposság kitűnő ellenszere. Menstruációs fájdalmak enyhítésére is ajánlják.
Serkentő hatását a medencei vérkeringés fokozásával magyarázzák. Tinktúrája is használatos, de reszelt gyökerének főzete mézzel igen kellemes ízű. Cukrozva vagy ecetben is tartósítható, ha friss gyökeret vásároltunk és nem használtuk fel az összeset.

Fahéj
Dél-Kínából származó cserje, kérgéből nyert őrleményének tulajdonítanak "csodatévő" hatást. A "nemi mirigyeket" izgatja a benne levő illóolaj, valamint a fahéj-aldehid. Emellett jelentős az emésztést elősegítő, továbbá a szervezetet méregtelenítő hatása. Fogyasztható vizes forrázata mézzel keverve, de más, hétköznapibb felhasználási lehetőségei a fahéjas sütemények vagy a mennyei forralt bor.

Kömény
afrodiziákumok Mediterrán területeken mindenütt elterjedt, de ma már nálunk is termesztik. A mai Afganisztán területéről származik. Az ókori rómaiak is ismerték, később a bencés szerzetesek kertjeiben bukkant fel újra. Kis mennyiségben adagolva szünteti a hányingert, ezért tengeribetegség ellen javasolták. Illóolaja nyugtatja a központi idegrendszert, stresszoldó hatása miatt növeli a nemi vágyat. Több parfüm alkotórésze. Használható a mézzel kevert pora, de forrázata ízesítve teaként is fogyasztható.


Konyhakerti erotika

Vöröshagyma
Kéntartalmának köszönhetően élénkíti az idegrendszert, kis mértékben oldja a gátlásokat (már amennyiben szaga el nem riaszt…) Hippokratész és Arisztotelész is számos betegség ellen javasolta. Vízhajtó, ezáltal ödémás betegségeknél is jótékony hatású. Reumát is kezeltek vele, valamint kisebb légzési zavarokat is elmulaszt, mondjuk nátha esetén.
Afrodiziákumként két egyszerű receptje ismeretes: a zúzott hagymát vízbe kell áztatni, fogyasztás előtt pedig mézet belekeverni (nem utolsósorban az ihatóság kedvéért). A másik módszer a fehér borban való áztatás, ami még étvágygerjesztő hatású (is?).

Napraforgó
Nem a magját, hanem a virág szirmainak főzetét alkalmazták szerelmi serkentő a maják szerelmi serkentőként. Egy másik régi recept szerint "nagyobb erőt kölcsönöz a házasélethez", ha a szirmokat olajban kisütve, sóval-borssal ízesítve fogyasztjuk.

Zeller
Férfiasságot serkentő jótulajdonsága köztudomású. Gumóját, szárát, levelét egyaránt afrodiziákumként említik a népi feljegyzésekben is. Régen jóval többet használták a konyhában, ám a burgonya térhódítása miatt kissé háttérbe szorult. Ma már inkább ízesítőszer.

Pszichotrópok - a lélekre hatnak

A gyógyhatású növények egy része képes a kedélyállapot befolyásolására, hatóanyagukat nevezik pszichotrópoknak. Ilyenek a különböző kábítószerek (de a kávé vagy az alkohol is). Közülük azok, amelyek a psziché-tudat nemi oldalára hatnak, az afrodiziákumok, azaz szerelmi serkentők.

Hinni vagy nem hinni

Van, aki esküszik a szerelmi serkentő szerek, az afrodiziákumok hatékonyságára, van, aki csak legyint rá, de szögezzük le: ezek mindenképpen csak szerény segédek a szerelem világában. Fűszerek, amelyekkel talán nem csak ételek ízesíthetők, színesíthetők…
férfi csábítás


PageRank© 2018 Női praktikák