szex titkok

2018. 03. 20.

Női Praktikák | Önkézzel szerzett gyönyörök | Orgazmus

Afrodiziákumok
Hogyan csábítsunk
Orgazmus
30 erogén zóna a férfi testén
A G-pont ingerlése
A csikló izgatása
A gyönyörhöz jutás kulcsa
A nők magömléses orgazmusa
A női orgazmus egyes jellemzői
A nök magömléses orgazmusa
A prosztataorgazmusról
A titokzatos orgazmus
Az U-pont
Az elszorításos technika
Fokozzuk a partnerünk orgazmusát!
Férfi G-pont
G-pont
Kellenek-e kellékek
Mi is az a petting
Orgazmus gombnyomásra!
Orgazmus mindenáron
Orgazmus zeneszóra
Pettingiskola
Színlelt orgazmus de miért
Technikák az örömszerzéshez
Önkézzel szerzett gyönyörök
Örömszerzés aktus nélkül
Párkapcsolat
Szex
Testbeszéd

Önkézzel szerzett gyönyörök

Ne legyünk álszentek, valljuk be, hogy az önkielégítés az élet egyik élvezetes tevékenysége. Nincsen káros mellékhatása, hacsak nem érzünk utána szégyent vagy bűntudatot. A szexualitással foglalkozó szakemberek évtizedek óta cáfolják, hogy az önkielégítés gerincvelő-sorvadáshoz vagy ne adj' Isten szellemi elbutuláshoz vezet. Általános iskolákban, ahol még tartanak "felvilágosító" órákat, sokszor kiderül, hogy ez a félelem ma is tartja magát. Nem is olyan régen (még a hatvanas években is) úgy feküdtek le a gyerekek, hogy kezüket a paplan fölé kellett tenniük, s még gondolatban sem érinthették meg nemi szervüket. Az ilyen tiltással nevelt gyerekek felnőttként sem merik majd használni a kezüket a maguk vagy egy másik ember érintésére, simogatására és örömszerzésére sem.

Gyerekkorban
önkielégítés Az írásos történelem óta tudunk az önkielégítés létezéséről - mégis ma is sokan elítélik. A szülők kínosan feszengenek a téma hallatán, hiszen hogyan is vallhatnák be a gyereknek, hogy egykoron ők is így fedezték fel a testüket és a testi örömöket? Egy óvónőtől azt hallottam, hogy őt kifejezetten zavarja, amikor néhány gyerek a délutáni alvásidő alatt magával játszik. Némelyik olyan feltűnően, hogy a többi gyerek is felfigyel rá. Mint például az a kislány, mesélte az óvónő, aki a plüssállatkáját dugta a bugyijába, és tanította a többi lányt is, hogy a dörzsölés mennyire jó érzést okoz.
Molnár Judit gyermekpszichológus szerint az önkielégítést a legtöbb esetben szorongáscsökkentő hatása miatt művelik a gyerekek, olykor még felnőttek előtt is. Az egészségesen fejlődő kamasz viszont már "elbújik", mert a maszturbálást magánügynek tekinti, és valóban az is.


Bevezetés a felnőtt életbe
A legtöbb nő tizenkét és tizenöt évesen éli át először az orgazmust, és erre először minden bizonnyal önkielégítés közben jön rá. Felmérések szerint a lányok kétharmada végez önkielégítést a tizenhatodik életév eléréséig. Ez a könnyen elérhető örömszerzés ugyanis oldja a stresszt, a szorongást. A legtöbb lányt az önkielégítés vezeti be a nemi életbe, hiszen némi gyakorlás után rájön, hogy mi a jó neki, és ezt később a párkapcsolatában kamatoztathatja. A nők szexuális kielégülésének ugyanis bonyolult feltételei vannak. Nehezebben, lassabban, ritkábban jutnak orgazmushoz. A nők orgazmusának egyik típusa a csiklóhoz kapcsolódik, amely anatómiailag a férfi hímvesszőjének felel meg. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában és az orgazmus előidézésében szerepet játszik. A nők többsége a csikló simogatásával, dörzsölésével, ingerlésével jut el legkönnyebben az orgazmushoz. Az orgazmus másik típusa a hüvely ingerlésével érhető el. A hüvely beidegzettsége azonban a csiklóval szemben meglehetősen szegényes, bár bejárati része általában szexuálisan érzékeny.Vannak nők, akik mindkét fajta orgazmusra képesek, míg sokan sehogy sem érik el. A női orgazmus azonban megtanulható, és ehhez igenis szükséges a saját test felfedezése, ingerlése, önkielégítése.

Felnőttkorban
A férfiak fényképek, újságok és szexfilmek nézegetésével fokozzák az önkielégítés izgalmát. Persze a nők is képzelegnek maszturbálás előtt és közben. A képzelgés és önkielégítés szorosan összefügg - az egyik erősíti a másikat. A statisztikai adatok szerint a nők egyharmadának még párkapcsolatban is csak a csikló a szexuális örömérzet központja! Mert bizony nem könnyű megtanulni, hogyan térjen át a külső nemi szervek kielégülésétől a leghevesebb érzésig, a hüvelyi orgazmusig. A baj ott van, amikor pusztán csak eszközök segítségével éljük át a gyönyört. De hiába van meg a legújabb háromfokozatú, finom műanyagból készült műpénisz, az igazi mégiscsak az, ha érezzük a partnerünk illatát, szívdobogását.
Merza Péter pszichológus meggyőződése, hogy egy jó párkapcsolatban nincs szükség eszközökre, hiszen a Teremtő mindent megadott a férfinak és a nőnek, amivel boldoggá tehetik egymást. Csak tudni kell vele bánni!

Magányosan
önkielégítés Előfordulhat, hogy az egyik fél több napra elutazott, a másik meg vágyódik utána. Ilyenkor vérpezsdítő lehet a maszturbálás. Vannak, akik el is mondják (netán meg is mutatják) a párjuknak, hogyan maszturbálnak, ha ő nincs otthon. Lehet a "vallomásnak" erotikus felhangja, de vigyázat, előfordulhat, hogy a másik félnek ettől bűntudata támad. Manapság egyre többen élnek egyedül. Sok ezer Bridget Jones fekszik le este magányosan! Miért ne szerezhetne magának testi örömöt? A szexboltok eladói szerint Magyarországon is egyre több nő vásárol náluk. Aki meg nem mer bemenni, rendelhet magának vibrátort a neten vagy egy katalógusból is. A pszichológusok viszont azt mondják, aki egyre-másra vásárolja a különböző méretű és fokozatú eszközöket, a saját csapdájába esik. Mert hiába elégül ki a teste, a lelke üres marad, és ezt nem lehet pótolni újabb és újabb eszközzel. Másoknak megteszi a zuhanyrózsa is, egyesek szerint remekül lehet vele a csiklót csiklandozni, egészen a kielégülésig. És hogy a férfiakat is kibeszéljük: a pszichológus nem tartja kizártnak, hogy aki mániákusan szeret hepehupás úton motorozni vagy lovagolni (utóbbit gyakran a nők is), előfordul, hogy közben elélvez, és legközelebb már ez motiválja.

Szilágyi Andrea
férfi csábítás


PageRank© 2018 Női praktikák